Sommerhus.udlejes.



Sommerhus i Amtoft udlejes af privat.

Naturskøn område ved Limfjorden kun 250m til stranden. Tæt på Vejlerne og National Park Thy.

Her er plads til at børn kan lege inde og ude.

Her er sommerhuset for fugle og natur elskere.

For Leje af dette sommerhus ved Limfjorden Amtoft 

Kontakt 24 25 86 32 for ledige uger og pris.

Ingen gebyr til udlejningsbureauer

Her kan I nyde lange badedage, ved en dejlig strand med bålpladser, borde og bænke.Hygge på terrassen i charmerende og "naturlige" omgivelser, sidde ude og læse i en god bog i læ for vind og vejr, sejlsport, fiskeri, naturoplev... f.eks. fuglereservatet vejlerne, National park Thy det er hvad I kan opleve i dette skønne sommerhus kun knap 250 meter fra Limfjorden.

Se området her og hvad sker i Thy, Hannæs og Mors www.amtofthavn.dk

Sommerhus udlejes ved Limfjorden og tæt på naturskønne områder, f.eks Vejlerne, Nationalpark Thy.

God badestrand dog med sten i strandkanten.

Køkkenet er bl.a. udstyret med komfur, køleskab/fryser, mikrobølgeovn og opvaskemaskine. Fra Køkken er der udgang til terrasse. Køkken i åben forbindelse med opholdsstue.

Opholdsstuen med sofagruppe, TV med parabol, DVD-afspiller, stereoanlæg med CD afspiller. Fri Internet.

Husets sovepladser fordeler sig på 2 værelser med dobbeltseng og 1 værelse med dobbelt sovesofa. Til de mindste feriegæster er der barneseng, høj barnestol, sandkasse, gynge og trampolin. TV og dvd afspiller til rådighed i alle soverum. Et dejligt sommerhus i naturskønne omgivelser nær Vejlerne som er nordens største fuglereservat og National Park Thy der strækker sig fra Agger i syd til Hanstholm i nord.


Fri internet.

Opvarmes med pille brændeovn, solvarme og varmepumpe.

Ingen røg indendørs

Ingen husdyr

Seværdigheder: se nederst på siden.

Her kan I nyde lange badedage, ved en dejlig strand med bålpladser, borde og bænke.Hygge på terrassen i charmerende og "naturlige" omgivelser, sidde ude og læse i en god bog i læ for vind og vejr, sejlsport, fiskeri, naturoplev... f.eks. fuglereservatet vejlerne, National park Thy det er hvad I kan opleve i dette skønne sommerhus kun knap 250 meter fra Limfjorden.

Køkken med spiseplads

Forstuen

Badeværelse med spabad

Soveværelse

Flere billeder af området nederst på siden

Stranden

Vejlerne

Limfjorden er Danmarks største fjord og forbinder Nordsøen og Kattegat. På en tur langs med eller på Limfjorden finder man et stort udvalg af spændende naturfænomener og kulturelle attraktioner.

De færreste kan nå alle attraktionerne langs fjorden, men vi giver dig her en række forslag, som forhåbentlig kan inspirere dig til gode oplevelser i ferien. I høj sæson er der sejltur på Limfjorden med afgang fra Thisted Havn se www.thy360.dk.

Amtoft.

Der en god strand og en hyggelig lystbådehavn, hvor der bl.a. findes borde, bænke, grillplads og en dagligvarebutik, der har næsten alt.

Amtoft er en lille, hyggelig landsby, som ligger i Amtoft Vig ved Limfjorden.

Amtoft er omgivet af Limfjorden, fuglereservatet Vejlerne og fredelige naturområder med skov, og er på grund af sin beliggenhed det ideelle feriested for især fugle- og naturelskere.

 Angående badning i Vesterhavet vær forsigtig.   

Svømmerhal.   

I Thisted er der en dejlig svømmehal med vand rutsjebane og varmtvandsbassin.                                                      

Nationalpark Thy er Danmarks største og første nationalpark. Der strækker sig fra Hanstholm i nord til Agger i syd. Her er der mange guidede ture, nogle er gratis andre koster et beløb ofte 50-75kr. pr. person. Isbjerget er en af de naturoplevelser som vi synes I ikke skal snyde jer selv for, der er nogle arrangerede tur dertil.(se datoer i folderen om naturoplevelser eller www.naturparkthy.dk.)

Der er mulighed for at booker en naturvejleder hvis man har specielle ønsker, men det koster 450kr. pr. time. www.nationalparkthy.dk

Eshøj Plantage.

Eshøj Plantage ligger cirka 4 km fra Thisted centrum. Plantagen er en lille botanisk perle med ca. 150 forskellige arter træer og buske fra hele verden og er dermed en skov af fuldstændig usædvanlig art.

I Eshøj er der gode muligheder for frisk luft og motion. Terrænet er kuperet med en højdeforskel på 25 m fra Limfjorden til plantagens højeste punkt. Du kan jogge, men du kan også gå i et tempo, som giver dig tid til at se, høre, lugte og fornemme naturens puls og rytme - samt tid til at opdage og iagttage en spændende natur, som ligger åben for dig.

Skyum Bjerge.

Det kuperede bakkelandskab udgør en del af Limfjordskysten ned mod Vildsund. Her er kløfter og dale skabt af smeltevandets erosion ved slutningen af sidste istid. Der er bevaret 17 gravhøje i området. Seks af dem ligger pænt på række ned over en bakkekam. Området er fredet og i et forsøg på at bevare lyngheden, har man fået gotlandske får til at græsse på de stejle skrænter.

 Lystfiskeri:

Der er gode muligheder for lystfiskere i fjorden samt i områdets søer og åer. Husk fisketegn.

Golf:

Der findes flere golfbaner i området, og de 3 nærmeste ligger i Fjerritslev 22km, Nykøbing 28km Mors  og Thisted 40 km 

Windsurfing:

Museum og andre seværdigheder:

I den hyggelige landsby Øsløs, 4 km øst for Amtoft, kan I opleve de velbevarede bondeskipperhuse fra 1800-tallet, heriblandt forfatteren Johan Skjoldborgs barndomshjem, der i dag er indrettet til museum.

Besøg evt. Hanstholm Fyr samt bunkermuseet i Hanstholm, der fortæller om 2. verdenskrig. (27 km)www.museumscenterhanstholm.dk/

Thisted lilleby www.thisted-lilleby.dk

Desuden kan der hentes inspiration på www.thy360.dk  denne side er opdateret med de sidste nye ting der sker i området.

Tag på tur med turbåde på Limfjorden, se på sæler og besøg den bilfrie Livø. Der er afgang fra Thisted havn, Nykøbing Mors og Løgstør havn.

Lundehøj.                                                                                                                

I Ullerup, lidt nord for Heltborg, findes den 6000 år gamle stenhytte, Lundehøj, som er åben for gæster.

 Limfjordscentret Doverodde.

150 år efter etableringen af den første købmandshandel i Doverodde, er Doverodde Købmandsgård et af Limfjordens bedst bevarede handelshuse fra denne periode. Købmandsgården er i dag et oplevelsescenter med fokus på Thy og Limfjorden. I den gamle kornsilo er der udstillinger af geologiske forekomster og dyr i området.

I det gamle pakhus finder du et spændende aktivitetsrum, hvor du kan undersøge de fisk og andre dyr, som beboerne i området selv fiskede eller fangede omkring fjorden. Her finder du også udstillinger, som fortæller om Købmandsgårdens udvikling gennem tiderne. Herudover findes et stort antal andre udstillinger og aktiviteter.

Vestervig Kirke.

Vestervig Kirke er Nordens største landsbykirke og råder over et af Danmarks fineste orgler med 52 stemmer, som kan opleves ved nogle fremragende kirkekoncerter. Til kirken knytter sig sagnet om Liden Kirsten og Prins Buris, en ulykkelig kærlighedshistorie. Liden Kirsten, som var halvsøster til Valdemar den Store, havde et kærlighedsforhold til Prins Buris, bror til Dronning Sofie. Da Valdemar opdagede forholdet, lod han Liden Kirsten danse sig til døde. Hun blev begravet på Vestervig Kirkegård. Prins Buris blev blindet, kastreret og lænket til kirkemuren lige ved Liden Kirstens grav. Da han døde, blev han begravet i samme grav som Liden Kirsten.

Kirsten Kjærs museum.

Langvadvej 64

DK 7741 Frøstrup

Et privat kunstmuseum med en stor samling af malerier og tegninger af Kirsten Kjær (1893-1985), især portrætter. I syv sidegallerier er der skiftendem udstillinger af danske og udenlandske kunstnere samt mere eller mindre permanente udstillinger af museets huskunstnere. Der er to-tre kunstnerboliger, gæstehus og værksteder for grafik og skulptur (bronzestøbning). I haven er der plads til skulptur udstillinger.

www.kkmuseum.dk

Dueholm Kloster og molermuseum er også et besøg vær.

Moler Museet

Landskabet og kystklinterne på Nordmors og Fur består af moler. Den vældige lerformation er skubbet op fra den tidligere havbund og formet af istidernes enorme kræfter til det bakkede landskab, vi kender i dag.

Hanklit er Internationalt Geosite og en af de første naturfredninger i Danmark. Der er råstofgrave ved Skarrehage og Ejerslev. Moler er blevet brugt til isolerende mursten m.v. siden 1903.

Moler Museet er et geologisk og historisk museum med en samling af international interesse. Her findes viden om råstoffet, om de mennesker, der har gravet leret gennem tiderne og om fossilerne fra moleret. Disse aftryk af fisk, fugle, skildpadder, insekt- og planteliv er op til 55 millioner år gamle. Ikait-krystallerne og de vulkanske askelag er helt specielle og ses ikke lignende andre steder i verden.

Combi-tur:

Combi-tur på Moler Museet er en meget populær rundvisning, som består af tre forskellige oplevelser i en pakke. Først ser I udstillingen, hvor guiden levende fortæller om de 55 millioner år gamle fossiler og krystaller. Dernæst skal eleverne selv undersøge rav under mikroskop i skolestuen. Ravindesluttede monstre i form af

45 millioner år gamle insekter vækker stor begejstring. Til slut skal alle på "skattejagt" i molergraven. Med hammer lånt på Museet, skal det fossilrige moler flækkes – og guldfeberen kommer over alle. Der gøres ofte fine fund; ind imellem endda Danekræ.

Naturvandring:

For eksempel Hanklit/Salgerhøj/Skarrehage/Feggeklit/Skærbæk.

Med guiden i de gamle molergrave og på naturstien.

Strandens geologi. Med lup på stranden – almindelige sten og fossiler.

Geologisk cykeltur

For børn.

Jesperhus Blomsterpark på Limfjordsøen Mors er nordens største blomsterpark med junglezoo og legeland. Tag færgen fra Feggesund. www.jesperhus.dk/om-blomsterparken/

Legepladser.

Nærmeste legeplads findes ved lystbådehavnen og Arup beboerhus.

Naturlegepladser.

Rundt om i Thy findes der flere steder med natur- og skovlegepladser. Her kan børnene rigtigt boltre sig og samtidig kan hele familien nyde naturen omkring sig.

Hanstholm

En dejlig naturlegeplads beliggende mellem Bødkervej, Molevej og Kai Lindbergs Gade (med indkørsel fra Kai Lindbergs Gade og Molevej).

På naturlegepladsen er der en Tarzansti hvor man kan få prøvet sine "Tarzankræfter" af. Der er to almindelige gynger og en "dobbeltgynge". Desuden er der vipper, rutsjebaner, balancebomme og huler.

Kronborg Plantage

Junglestien

Ud fra princippet at det skal være sjovt at røre sig, er en anderledes motionssti blevet anlagt i Kronborg Plantage. Brug hovedet, kroppen og alle sanserne og ha´ det sjovt, samtidig med, at du oplever naturen sammen med familien. Få en frisk tur i skoven og blev mange oplevelser rigere.

Tved Klitplantage

Utraditionel og spændende legeplads, hvor legeredskaberne er lavet af træ. Se folderen.

Vilsbøl Klitplantage ved Vandet Sø

Utraditionel og spændende legeplads, hvor legeredskaberne er lavet af træ. Se folderen.

Østerild Klitplantage

Utraditionel og spændende legeplads, hvor legeredskaberne er lavet af træ. Se folderen.

Indkøbsmuligheder:

Ca.1 km til Amtoft her er der en dagligvare butik der har næsten alt.(Spar Købmand)

Daglig Brug i Vesløs.

Spisesteder:

Nærmeste spisested  tag færgen til  Feggesund kro ca. 2km eller Vesløs Kro ca. 3km.  

Der er 24 km til Thisted og 25 km til Fjerritslev.

I begge byer finder I gode indkøbsmuligheder og flere spisesteder.

Cykler kan lejes hos Købmanden i Amtoft.